fietsnet.be

Vernieuwde Fietskaart Antwerpse Kempen
André Maes , Thursday 23 February 2017, 20:16

antwerpse-kempen-fietskaart -17 In 2014 verscheen de eerste fietsknooppuntenkaart die het hele grondgebied van de Antwerpse Kempen in beeld bracht. Dit was een hele ommezwaai: van de verschillende regionale kaarten naar één volledige en overzichtelijke kaart.

Nu, exact drie jaar later, ligt er een vernieuwde en aangepaste kaart in de rekken van de toeristische kantoren en bij Standaard Boekhandel. Ruim op tijd om plannen te maken voor het komend toeristisch fietsseizoen.

De Kempen zijn de populairste fietsregio van de provincie Antwerpen. Dat heeft nu een stevige opknapbeurt gekregen. Het netwerk in de Kempen is groter, veiliger en aantrekkelijker geworden, met meer dan 100 kilometer nieuwe trajecten en maar liefst 50 nieuwe knooppunten.

Bij het opstellen van de nieuwe fietskaart stonden veiligheid en fietscomfort voorop. Zo is een gevaarlijk kruispunt in Lille vermeden. Ook aan de bezienswaardigheden is gedacht. De dorpskernen van o.a. Dessel en Laakdal liggen voortaan op het netwerk, net als enkele toeristische trekpleisters, zoals Perron Noord in Brasschaat. Verder zijn er nu vlottere verbindingen met de naburige netwerken in Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en Noord-Brabant (NL). Fietsers zullen niet verloren rijden: op het terrein verduidelijken opvallende oranje borden met detailkaartjes de gewijzigde situatie.

De nieuwe fietskaart Kempen geeft een gedetailleerd overzicht van alle knooppunten en trajecten. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid. De tientallen attracties langs het netwerk - van bezoekerscentra tot uitkijktorens - maken van je fietstocht een belevingsvolle trip. De aangrenzende gebieden zijn weergegeven in een iets minder opvallende maar toch duidelijke druk.

Praktisch
- Naam: Fietskaart Antwerpse Kempen
- Soort: Fietsknooppuntenkaart
- Locatie: Antwerpse Kempen
- Bewegwijzering: fietsnetwerkborden
- Documentatie: Fietsknooppuntenkaart
- Verdeler: TPA
- Prijs: € 9,95
- Meer informatie: www.kempen.be

Fietsen Moet Kunnen Nr. 109, december 2016, januari en februari 2017
André Maes , Sunday 15 January 2017, 16:14

fmk-109 In dit laatste nummer van 2016 kijken we alvast uit naar wat 2017 ons op fietsgebied zal brengen. Wat onmiddellijk opvalt zijn de fietsroutes langs het water. We nemen je mee naar het Neteland in de Antwerpse Kempen, de Leie in West-Vlaanderen, de Schelde in Oost-Vlaanderen, het gebied tussen Maas en Zuid-Willemsvaart in Limburg, Dijle, Rupel en Schelde tussen Mechelen en Antwerpen, het Zoet Water in Oud-Heverlee en de Lesse in Wallonië. Daarnaast hebben we aandacht voor Vincent van Gogh, die zijn naam gaf aan fietsroutes in Noord-Brabant (NL) en Henegouwen in de Borinage. In Wallonië ontdekken we het Pays de Famenne met zijn menhirs en de grotten van Han. Tussendoor bezoeken we de Oostkantons om over een 100 jaar oud viaduct te fietsen. De weerkerende rubrieken Blikvanger, Bonte Berm, Techniek en Navigatie zijn eveneens van de partij.

Editoriaal: Gezond fietsen langs mooie waterlopen

Reportages binnenland:
- Tussen Maas en Zuid-Willemsvaart in een groene en rustige omgeving
- Pays de Famenne à Vélo, naar de menhirs van Wéris en de grotten van Han
- Van Mechelen naar Antwerpen langs Dijle, Rupel en Schelde
- Guldensporenpad en Trimaarzate liggen in de heerlijke Leiestreek
- Kardinaal Van Roeyroute doorkruist het groene Neteland
- In de sporen van Vincent van Gogh in de mijnstreek rond Bergen
- Voetbal en bier in Gent en omgeving
- Freiherr Von Korff Brücke, honderd jaar oude viaduct over de Vennbahn in Born
- Bruisende beken, fietsen langs de meest levende waterlopen van Vlaanderen
- Zoet Water in Oud-Heverlee is populaire bestemming voor zondagsuitje

Reportages buitenland:
- Nederland: Vincent van Gogh achterna in Zundert en omgeving
- Italië: Van Zwitserland naar Gent (deel 4 en slot)

Techniek: nieuwe wetgeving sinds 1 oktober 2016 voor elektrische fietsen

Blikvanger: Kasteel van Opleeuw in Haspengouw

De Bonte Berm: Gewone bereklauw

Navigatie: Fietsen met navigatie-apps, met de smartphone de weg op

Het volgend nummer verschijnt half maart 2017.
Meer fietsnieuws vind je op de website van FMK: www.fietsenmoetkunnen.be

FietsActief Nr. 8, december 2016
André Maes , Friday 23 December 2016, 20:25

fietsactief-8-16 Dit laatste nummer van 2016 brengt ons weer een heerlijke resem fietsnieuws. We maken een tweedaagse route rond Doesburg, met onderweg adresjes om weer op temperatuur te komen. Fietsen langs paleis Soestdijk en kasteel Drakensteyn blijft bijzonder. De knooppuntenroute Baarn – Bussum loopt ook door het bos, langs een zandverstuiving en over de hei. Wie liever over de grens fietst kan vanuit het Duitse Nassau een stuk van de Oranjeroute rijden. Je komt alles te weten over de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis. Sfeervol en barstensvol ambachtelijke winkeltjes en ateliers: in Brugge vind je achter historische trapgevels diamantslijpers en chocolademakers. Naar goede gewoonte zit bij dit nummer een zestien bladzijden tellende streekgids met fietsroutes in en om Dwingelderveld. Kers op de taart zijn de zes kortingbons voor onderweg.

FietsActief Fietsroutes
- Tweedaagse rond Doesberg. De route is uitvoerig beschreven met tips voor onderweg en praktische en toeristische informatie. Op de uitneembare routekaart vind je de opdruk van de route, halteplaatsen en referentiepunten van de bezienswaardigheden. Bovendien kun je via de website van FietsActief het gpx-bestand van de tocht downloaden
- Het fietsrondje van … columniste, schrijver en de Mol kandidate Roos Schlikker
- E-bike route: Groenlo – Berlijn, geschiedenislessen van West en Oost
- Knooppuntenroute: Baarn – Bussum, zwaaien naar Beatrix

Reizen
- Indonesië: schitteren op de Sepeda
- Handgemaakt in Brugge
- The Cycling Dutchman, de wereld rond fietsen
- Oranjeroute, ontdekkingstocht langs de roots van de Oranjes

Techniek
- Twee stalen reisfietsen getest
- Wintertips redactie
- E-bike alert: een selectie van trends en innovaties

En verder
- LF-test: LF4 – LF8 – LF15, minirondje Twente

Rubrieken en Columns
- Natuur nu: bijzondere foto’s
- Startpunt: Fietsnieuws en weetjes
- App to go: nieuwe apps voor op de fiets
- Columns van Kristien Hemmerechts, Eric Schuijt en Gijs van Middelkoop
- Lekker onderweg: smakelijke stamppot
- Fietsers in beeld: Santiago-gangers
- Favourites van … Yno Papen oprichter van Pedalfactory
- Fiets & Voeding: gezond onderweg
- Raad de plaats en oplossing vorige opgave
- Shopping: nieuwe producten
- Fietsagenda
- Tips & tricks: 10 tips om je accu de winter door te helpen
- Volgende maand en colofon
- Puzzel & Win

Aanbiedingen
- 8 x FietsActief, 2 gratis kaarten voor de Fiets en Wandelbeurs en digitaal lezen voor € 35 ipv € 77,60 of een korting van 55%.

Het volgende nummer van FietsActief verschijnt op 10 maart 2017.
Meer informatie op de website van FietsActief: www.fietsactief.nl

Japanners komen nooit te laat
André Maes , Wednesday 21 December 2016, 20:25

japanners In dit boek neemt de auteur ons mee op een twee maanden durende rondreis door Japan. Als introductie en om de taalbarrière enigszins op te vangen laat hij op voorhand visitekaartjes in het Japans drukken. Zonder zelf de inhoud ervan te begrijpen gaat hij er mee pad.

De reizen en de verhalen zijn in twee stukken opgedeeld. In het eerste gedeelte fietsen hij en zijn vrouw meer dan 1100 km over het zuidelijke eiland Kysushu. Tijdens deze reis wordt hun niets bespaard: hellingen die niet op de kaart staan, regen- en stormbuien en natuurlijk de moeilijkheden bij het reserveren van overnachtingen en het kopen van voedsel. Dankzij de vlotte schrijfstijl worden het geen deprimerende tochten. Je krijgt als lezer de indruk dat je het ook wel zou kunnen.

Het tweede gedeelte start in hoofdstad Tokyo en eindigt in Fukuoka, eveneens de startplaats van deel 1. Naast het fietsen maken ze tochten te voet en nemen ze deel aan excursies om het ware Japan te ontdekken. En dat lukt hun aardig met het bezoek aan tempels, het reizen met de metro en de kogeltrein, het bijwonen van een theeceremonie en een sumoworstelpartij. Door de minutieuze beschrijving krijg je een heel andere kijk op het hedendaagse Japan en de traditionele Japanse gebruiken.

Het boekje is prachtig uitgegeven: op glanzend papier en rijkelijk geïllustreerd met foto’s van de auteur aangevuld met overzichtskaartjes van de routes.

Van Gijs van Middelkoop verschenen eerder: “Amerikanen fietsen niet” en “Beren op de weg” bij uitgeverij Elmar. Daarnaast publiceert hij in verschillende fietstijdschriften zoals Tring en FietsActief.

Titel: Japanners komen nooit te laat
Auteur: Gijs van Middelkoop
Uitgeverij: Elmar
Aantal bladzijden: 268
Uitvoering: paperback
Omvang: 14 x 22 cm
Prijs: € 18,95
ISBN: 9789038925554
Website: http://www.uitgeverijelmar.nl

Op Weg Nr. 6 – december 2016 & januari 2017
André Maes , Saturday 03 December 2016, 11:11

op-weg-6-16 In dit laatste Op Wegnummer van 2016 kijken we al volop uit naar bestemmingen die we in 2017 kunnen aandoen. Al blijft ook december nog een prima wandel- en misschien zelfs nog een mogelijke fietsmaand. Onze verslaggevers trekken op sneeuwschoenen door de hoge Vogezen en genieten van de gastvrijheid in het Italiaanse Valle Maira. In Frankrijk fietsen ze in het spoor van Jeanne d’Arc. In Nederland volgen ze de meanderende Aa. In België ondernemen ze het eerste gedeelte van ‘De Ronde van de Abdijbieren’ en fietsen ze door de Waalse Scheldevalleien. Naar goede gewoonte zijn er ook de vele tips en de Avonturen van onze lezers. Meer wandel- en fietsnieuws vind je in de overige rubrieken zoals Dichtbij, Column, GR-nieuws en agenda, Opmerkelijk enz.

Edito van de hoofdredacteur: In de ban van Frankrijk

Dichtbij: Halte op Hiking & Biking Cruise Line te Brugge

Fietsreportages
- België: De Ronde van de Abdijbieren, deel 1
- Frankrijk: In het spoor van Jeanne d’Arc
- België: Door de Waalse Scheldevalleien

Wandelreportages
- Frankrijk: Op sneeuwschoenen door de Hoge Vogezen
- Italië: Italiaanse gastvrijheid in Valle Maira
- Nederland: Slalommen langs de Aa
- Italië: Abruzzen, laat je leiden door de verzen van Pasetta

Info
- Bruisende beken brengen (opnieuw) leven langs GR –paden
- De filosofie van het wandelen

Fotowedstrijd: En de winnaars zijn …

Avonturen van Op Weglezers
- Italië: Door de hak van de laars
- België, Frankrijk: Fietsen naar Parijs
- Polen: Gele Batman door de Tatra

Wandeltip: België, het Land van de Meren
Fietstip: België, Kommiezenroute

Rubrieken
- Fiets- en wandelnieuws: nieuwe uitgaven
- Materiaal: nieuwe kleding, materialen, accessoires enz.
- GR-nieuws: met o.a. workshops, agenda wandeltochten, GR-wandelarrangementen, GR-(web)winkel
- Wedstrijd, telkens mooie prijzen in de wacht te slepen
- Opmerkelijk, bijzondere gebeurtenissen
- Columns

Het volgende nummer van Op Weg verschijnt begin februari 2017.
Meer informatie vind je op: www.groteroutepaden.be.

FietsActief Nr. 7, november 2016
André Maes , Monday 07 November 2016, 20:21

fietsactief-7-16 In dit laatste nummer van 2016 kun je genieten tijdens de LF-test door de nieuwe polders. Voor het betere zen-gevoel fiets je de knooppuntenroute van Den Bosch naar Eindhoven. Het fijnste relaxmoment kun je ondervinden tijdens het picknicken op de hei van De Kampina. Ontdek ook de verborgen groene oase in de voormalige mijngebieden in Heerlen, een fietsstreek volop cultuur en creativiteit. Toch liever de grens over? Inspiratie vind je in het Deense Limfjordland. Als je op de fiets de vele galeries bezoekt, ervaar je onmiddellijk de indrukwekkende weidsheid van de Noordzee en de glooiende velden. Of ga met de e-bike naar de Noordkaap: alsof je in een panoramisch sprookjesboek fietst dat telkens verandert. Naar goede gewoonte zit bij dit nummer een zestien bladzijden tellende streekgids met fietsroutes in en om Bergen. Kers op de taart zijn de zes kortingbons voor onderweg.

FietsActief Fietsroutes
- In dit nummer fietsen we door het voormalige mijngebied rond Heerlen. De route is uitvoerig beschreven met tips voor onderweg en praktische en toeristische informatie. Op de uitneembare routekaart vind je de opdruk van de route, halteplaatsen en referentiepunten van de bezienswaardigheden. Bovendien kun je via de website van FietsActief het gpx-bestand van de tocht downloaden
- Het fietsrondje van … bioloog Midas Dekkers
- E-bike route: naar de Noordkaap
- Knooppuntenroute: Den Bosch-Eindhoven, genieten van het Brabantse platteland

Techniek
- Vijf nieuwe 2017-modellen
- E-bikenieuws: trends en innovaties

Reizen
- Mallorca: vijf routes die de mooie en rustige kant van het eiland laten zien
- Denemarken: Limfjordland is een inspiratiebron voor kunstenaars

En verder
- LF-test: LF20 – LF15 – LF3, fietsen door de nieuwe polders
- Interview: Paul Efmorfidis, oprichter van ecologische beddenfabrikant Coco-Mat
- Fietsers in beeld: families in de ban van het fietsvirus
- Gesprek met Gijs van Middelkoop over zijn nieuwe boek Japan, met voorpublicatie
- Gesignaleerd: de Fietstelweek en de app

Rubrieken en Columns
- Natuur nu: bijzondere foto’s
- Startpunt: Fietsnieuws en weetjes
- Shopping: handige regenkleding; bonte ondershirts
- Columns van Kristien Hemmerechts, Eric Schuijt en Gijs van Middelkoop
- Fiets & Voeding: gezond onderweg
- Lekker onderweg: Chai latte
- Raad de plaats en oplossing vorige opgave
- App to go: nieuwe apps voor op de fiets
- Favourites van … Brik-eigenaar Wouter Eigenbrood
- Fietsagenda
- Volgende maand en colofon
- Puzzel & Win

Aanbiedingen
- 12 nummers FietsActief en Burkely-tas met een gezamenlijke waarde van € 171,35 voor maar €89 of een korting van 48%

Het volgende nummer van FietsActief verschijnt op 16 december 2016
Meer informatie op de website van FietsActief: www.fietsactief.nl

De Wandelvogel Nr. 6 – november & december 2016
André Maes , Sunday 30 October 2016, 13:44

wandelvogel-6-16 De Wandelvogel is het tweemaandelijkse tijdschrift voor wandelaars en fietsers van de Vlaamse Wandel & Omnisport Federatie (VWO). Het echte wandelseizoen is aangebroken maar toch halen we in dit herfstnummer de tweewieler van stal voor een ecologisch tochtje doorheen het Meetjesland. We trekken de wandelschoenen aan om de natuurgebieden Osbroek en Gerstjes in de omgeving van Aalst te verkennen. Veder gaan we op stap in Zuid-West-Vlaanderen. Het buitenland is vertegenwoordigd met een reportage over Canterbury. Verder vind je de vertrouwde rubrieken zoals Cursussen, Kalender, Boekenhoek, Kortweg enz.

In elk nummer vind je in het middenkatern een uitneembare fiets- of wandelfolder met een uitgebreide routebeschrijving, toeristische informatie en een topografische kaart. Ditmaal zijn de Vlaams-Brabantse kouters tussen Kapelle-op-den-Bos en Zemst-Laar aan de beurt.

Inhoud van dit nummer
- Natuurgebied in de kijker: De groene longen van Aalst, natuurgebieden Osbroek en Gerstjens
- Wandeling in de kijker: Sint-Anna-Pede, Breugel in het Pajottenland
- Fietstocht in de kijker: Fietsen op Ecoroute 2, harmonie in contrastrijk Meetjesland
- Een vreemde vogel: Vestingstad Canterbury
- VWO - Middenkatern: Door Vlaams-Brabantse kouters
- Boekenhoek: nieuwe uitgaven
- Natuurgebied in de kijker: Provinciedomein Bergelen in Gullegem
- VWO informeert: VWO en GSF vormen samen Gezinssport Vlaanderen
- Cursussen: Leer werken met een wandelgps
- Kaart in de kijker: Toegankelijke wandelroutes in Zuid-West-Vlaanderen
- Kortweg: nieuwe kaarten, wandel- en fietsnieuws
- Kalender: Wandel- & Fietskalender
- Evenement in de kijker: Nationale Wandel- en Fietsdag op 11 november 2016 in Kapelle-op-den-Bos

Het volgende nummer van De Wandelvogel verschijnt half januari 2017.
Op de website van VWO vind je meer informatie over de vereniging en het tijdschrift, inclusief een formulier voor een gratis proefnummer: www.vwofederatie.be

De Vakantiefietser - Herfst 2016
André Maes , Monday 17 October 2016, 20:17

vakantiefietser-herfst-16 De Vakantiefietser is het driemaandelijks magazine voor fietsers die met hun tweewieler de wijde wereld intrekken. Het fietsseizoen loopt stilaan op zijn laatste benen. Dit is voor de verslaggevers van de Vakantiefietser geen belet om toch op pad te gaan en er boeiende reportages over te maken. In dit nummer trekken ze naar de Baltische Staten, het bloedhete Utah en het vélogenieke Normandië. Verder nog een verslag over hoe bedrieglijk eenvoudig wereldfietsen wel is. Het thema van deze herfstuitgave is Bikepacking; in de verschillende inzendingen kom je alles te weten over fietsen zonder bagagedragers. Zoals gewoonlijk vind je in dit nummer een resem fietsnieuws in de vaste rubrieken.

Thema: Bikepacking
- Bikepacking, hoe werkt dat eigenlijk?
- Beter af met een rugzak
- Cowboys + Rock - ‘n - Roll = Bikepacking
- Onderweg naar niemandsland in Portugal
- Rugzakkentest
- Lichtgewicht en comfortabel

Reportages
- Baltische Staten: Huwelijksreis tussen natuurschoon en gastvrijheid
- Verenigde Staten: Kamperen tussen beren, met buik en kind door Utah en Colorado
- Frankrijk: Bloedworst en oude stenen, cultuur snuiven in Normandië

Mensen:
- Jelle Veyt verlegt graag zijn grenzen
- Martin Doornbos: Van dummie tot fietsreiziger

Rubrieken
- Van de redactie: editoriaal
- Op kleine schaal: kort nieuws
- Column
- Dit zag ik: een buitengewone foto van een fietservaring
- Met mes en spork, voeding onderweg
- Fietssnipper: korte observaties
- Uitgelezen: nieuwe uitgaven
- Verenigingsnieuws van De Vakantiefietser en De Wereldfietser
- Wereldfietsers onderweg
- De terugkomst: fietsers beschrijven hun thuiskomst

Het volgende nummer van De Vakantiefietser verschijnt op 20 januari 2016
Informatie: www.vakantiefietser.be

Fietsen Moet Kunnen Nr. 108, september - november 2016
André Maes , Sunday 09 October 2016, 17:04

fmk-108 De herfst hoeft niet het einde van het fietsplezier te zijn. Dat ondervind je bij het lezen van dit najaarsnummer: de verslaggevers van Vlaanderens enige fietsblad zwermen uit naar alle uithoekjes van Vlaanderen en Wallonië en bovendien ook naar het buitenland. Nederland komt hierbij aan de beurt maar ook in Duitsland, Italië en Zwitserland steken onze medewerkers hun licht op. De weerkerende rubrieken Blikvanger en Bonte Berm zijn eveneens van de partij.

Editoriaal: Eddy Merckx en Lucien Van Impe laten ons genieten van de fiets

Reportages binnenland:
- Käthe Kollwitzroute in Vladslo en Koekelare
- Limburgse Duinengordel is Europese topnatuur
- Van Villers-la-Ville naar Nijvel via RAVeL en lieflijke dorpjes
- Van Leuven naar Mechelen langs Leuvense Vaart en Dijle
- Eddy Merckxroute in het prachtige Hageland
- Netevalleiroute, genieten van cultuur en natuur
- Oost-Vlaamse Leiestreek verwelkomt fietsers en kunstliefhebbers
- Veleau, themaroutes over water en waterbeheersing
- Lucien Van Impe achterna, eerbetoon aan Tourwinnaar 1976
- Kindvriendelijke fietsroutes in de Westhoek

Reportages buitenland:
- Nederland: Voorne-Putten is trots op de vestingstadjes Brielle en Hellevoetsluis
- Nederland: Mauritsroute tussen oude havenstadjes en industrie
- Duitsland: Vennbahnplus 1, met vertrek en aankomst in Aken
- Italië: Van Rome naar Zwitserland via Toscane en de Italiaanse meren
- Duitsland: De Rur ligt in het groen op het traject van Düren tot Heimbach

Techniek van de fiets: vervangen en terugplaatsen van oude en nieuwe cranks

Blikvanger: Jan Vlemincktoren in Wijnegem

De Bonte Berm: Koninginnepage

Nieuwe uitgaven: Fietskaarten in Vlaanderen

Het volgend nummer verschijnt half december 2016.
Meer fietsnieuws vind je op de website van FMK: www.fietsenmoetkunnen.be

Vintage Heuvelland Fietsroute
André Maes , Tuesday 04 October 2016, 21:36

vintage-heuvelland In de Westhoek heeft het provinciebedrijf Westtoer deze gloednieuwe fietsroute geopend. De Vintage Heuvelland Fietsroute is 24 km lang en verbindt tien wijndomeinen in het Heuvelland. Ter plaatse staan er telkens informatieve borden die je meer duiding geven over het domein, de druiven of de wijnen. “De wijnbouw in de Westhoek is een unieke toeristische troef. Westtoer ontwikkelt graag nieuwe toeristische producten rond dit thema”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

“Met 1.116 kilometer fietsnetwerken positioneert de Westhoek zich meer dan ooit als fietsregio. Ook de Vintage Heuvelland Fietsroute maakt gebruik van de knooppunten op het vernieuwd fietsnetwerk. De Belgische wijnbouw zit in de lift. De Westhoek profileert zich als een belangrijke speler. Tal van invalshoeken kunnen een stimulans betekenen voor het toerisme in de regio”, aldus de gedeputeerde.

Gezien het heuvelachtig traject is de lengte van de route beperkt. Informatieborden bij de wijndomeinen geven uitleg over de domeinen, de druivensoorten en de wijnen. Deze borden in de vorm van een grote wijnfles fungeren meteen als herkenningspunten. De routekaart is gemaakt in de huisstijl van Vintage Heuvelland. Onderweg kun je halt houden bij bij tal van cafés en restaurants die Heuvellandse wijn serveren. Sommige wijndomeinen zijn individueel of in groep te bezoeken.

Het kaartbeeld op schaal 1:18.000 toont de regio tussen Poperinge, Heuvelland, Westouter en Dranouter. Naast het ingetekend traject vind je tevens de bezienswaardigheden, horeca en de hellingen. Op de ommezijde is alle informatie over de wijndomeinen, eetcafés en andere horecazaken opgenomen. De kaart is gratis verkrijgbaar bij de wijnbouwers, de diensten voor toerisme van de Westhoek en via Westtoer (shop.westtoer.be).

Praktisch
- Naam: Vintage Heuvelland Fietsroute
- Soort: lusvormige fietsroute
- Locatie: Heuvelland
- Bewegwijzering: knooppuntborden
- Documentatie: fietskaart
- Verdeler: Westtoer
- Prijs: gratis
- Meer informatie: www.toerismewesthoek.be

Copyright © 2019 fietsnet.be